17 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 18:03
No menu items!

ALDE susține reducerea cheltuielilor de personal printre bugetari

spot_img

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu este total de acord cu declarațiile lui Daniel Chițoiu, care a spus că ar trebui limitate sau reduse cheltuielile de personal în sistemul bugetar, iar sumele economisite să fie redirecţionate către investiţii.

Fostul ministru al finanțelor, Daniel Chiţoiu, a spus că, în orice instituţie publică, din 100 de angajaţi, muncesc cel mult 60, iar ceilalţi stau pe Internet.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că a vorbit cu Daniel Chițoiu despre „necesitatea menținerii la un anumit nivel, la nivelul de astăzi, a cheltuielilor bugetare și evitarea creșterilor de funcționare a aparatului administrativ în viitor”. Liderul ALDE a precizat că „nu a vorbit nimeni despre concedieri, nici despre reduceri de salarii”. „Spun foarte clar, ca să nu mai existe niciun dubiu. Cheltuielile în momentul de față pe care trebuie să le urmărim sunt cele legate de investiții. Prin urmare, este necesar să reținem la nivelul actual prevederile cu aparatul central. Toți banii care ne vin în plus (…) trebuie să-i chibzuim cu grijă și să-i folosim cât mai mult pentru investiții (…) Cheltuielile cu salariile sigur că vor crește, pentru că așa am prevăzut în programul economic cu care am câtștigat alegerile și ne-am asumat în mod explicit acest lucru. Să creștem salariile în România, pentru că cu toții ne dorim să atingem criteriile de convergență economice cu UE. Acest lucru este necesar. Nu vrem ca România să rămână ceea ce a fost o bună bucată de vreme, furnizor de forță de muncă și ieftină. Deci, aceste întrebări care insinuează ceva negativ, îmi pare rău, nu împărtășesc această abordare. (…) A spus că este nevoie de un audit și cred că este o idee foarte bună”, a spus Tăriceanu.

Valeriu Motoc