13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 13:57

Aglomerație pe Valea Prahovei: se circulă în coloană, bară la bară

spot_img

DN1 a început să se aglomereze, duminică la prânz, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, în condiţiile în care turiştii care au petrecut Revelionul la munte se întorc acasă. Poliţiştii le recomandă şoferilor să folosească DN 1 A Braşov – Săcele – Cheia – Ploieşti.

Pe drumul naţional 1 se circulă în coloană, duminică, atât pe sensul de coborâre dinspre munte, cât şi pe cel către Braşov, informează Poliţia Prahova.

Reprezentanții Centrului Infotrafic al Poliţiei Române precizează că, spre deosebire de alţi ani, în zilele de 1 şi 2 ianuarie 2016 a fost aglomeraţie şi pe sensul de mers către Braşov, numeroşi turişti mergând în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, din zona Rucăr-Bran şi în Poiana Braşov după trecerea dintre ani.

În aceste condiţii, poliţiştii le recomandă şoferilor ca rută alternativă DN 1 A Braşov – Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti, tronson pe care, la ora actuală, circulaţia se desfăşoară fără probleme.

Întrucât este posibil să se îngreuneze circulaţia şi pe DN73A Râşnov – Predeal, la intersecţia cu DN1, poliţiştii rutieri amintesc şoferilor că în Bucureşti se poate ajunge din zona Bran-Moieciu circulând pe ruta DN73 (Braşov – Valea Mare-Pravăţ) – DN72A (Valea Mare – Pravăţ – Târgovişte)- DN71 (Târgovişte – Bâldana) – DN7 (Bâldana – Bucureşti). “Chiar dacă această rută trece prin multe localităţi în care limita maximă de viteză este de 50 km/h, se merge constant, fără a staţiona în coloană, aşa cum se întâmplă pe DN1 Predeal – Comarnic. Recomandăm folosirea acestei rute până în jurul orei 14.00, având în vedere că, începând cu această oră, până luni, la ora 12.00, pentru sudul şi sud-vestul ţării va intra în vigoare o atenţionare Cod galben, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, care anunţă ninsoare, vânt puternic, temperaturi scăzute şi viscol“, se arată în informarea Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Centrul Infotrafic mai informează că traficul rutier este intens pe DN1 Braşov – Bucureşti, iar la intrarea în Buşteni dinspre Azuga există o coloană de autovehicule în mişcare, la fel şi în sens invers, dinspre Poiana Ţapului până în Buşteni.

La kilometrul 137 al DN1, între Azuga şi Predeal, un autocar s-a defectat pe sensul de mers către Bucureşti, astfel că circulaţia se desfăţoară alternativ, pe o bandă, fiind dirijată de poliţişti.

Poliţiştii le reamintesc şoferilor că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Totodată, poliţiştii îi avertizează pe şoferi să circule cu prudenţă pe DN67C Novaci – Rânca, din judeţul Gorj, drum de interes turistic, cu declivitate mare şi afectat frecvent de viscol, dar şi pe DN7, pe Valea Oltului, unde partea carosabilă este umedă, zăpadă existând doar în zona acostamentelor.