17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:27
No menu items!

Adio, pistoale Carpaţi! Poliţiştii vor folosi pistoale Glock

spot_img

Poliţia română a început să fie dotată cu pistoale Glock, vechile arme de tip Carpaţi, pistoalele româneşti, urmând a fi înlocuite în totalitate în perioada următoare.

Pistoalele Carpaţi fac parte din dotarea standard a poliţiştilor de aproape 50 de ani. Primii oameni ai legii care au primit deja pistoale Glock sunt cei de la Brigada Poliţiei Rutiere, conform jurnaliştilor de la digi24.ro.

Glockul are 17 gloanţe, pe când pistolul Carpaţi, calibrul 7,65 mm, are doar 7 gloanţe şi o piedică de siguranţă. Poliţiştii spun că şi viteza de reacţie va fi mai bună. Sindicaliştii au cerut de nenumărate ori înlocuirea vechilor pistoale Carpaţi, care deveniseră o vulnerabilitate a poliţiei în lupta cu infractorii.

Pistolul Carpaţi s-a fabricat la Cugir, din 1974. Glock-ul este de producţie austriacă, se fabrică din 1982 şi este vândut în peste 5 milioane de exemplare, în 100 de ţări. Noile arme au ajuns, deocamdată, la Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti, dar ministerul de interne a comunicat că în limita fondurilor, în perioada următoare, toată poliţia va fi dotată cu noile arme.

S. M.