9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:38
No menu items!

Regele grânelor din Banat, Cristian Popa, dar şi alţi oameni de afaceri, acuzaţi de evaziune

spot_img

DNA Timişoara anchetează mai mulţi oameni de afaceri, printre care şi Cristian Popa, supranumit „Regele grânelor din Banat”, pentru evaziune fiscală.

Prejudiciul calculat până acum ar fi de 3 milioane de euro, susţin anchetatorii.

Procurorii susţin că în ultimii 4 ani, mai multe firme din Serbia eliberau facturi fictive pentru oamenii de afaceri vizaţi în acest dosar. Oamenii legii au făcut percheziţii la sediile societăţilor comerciale, au ridicat documente, dar au fost şi la percheziţii la unele persoane fizice. Cinci suspecţi au fost duşi la audieri.

Anchetatorii spun că rețeaua, care ar fi fost condusă de Cristian Popa, cumpăra porumb, la preţul pieţei, de la mai mulţi agricultori. Apoi, prin intermediul unor facturi eliberate de firme-fantomă, cerea deducerea TVA-ului, dar pentru sume mai mari decât cele reale. Ulterior, pentru respectivele firme-fantomă era cerută insolvenţa ori erau vândute către oameni de afaceri din Serbia. Procurorii au descoperit că şi facturile false erau înregistrate pe firme din ţara vecină, în speranţa că anchetatorii le vor pierde urma.

S. Marinescu