21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 11:15
No menu items!

Adevăratul motiv al boicotului de la CSM

spot_img

Boicotul ședinței de plen de marți a Consiliului Superior al Magistraturii a fost coordonat de Cristian Ban, în spatele căruia s-au aliniat procurorii Tatiana Toader și Florin Deac, dar și judecătorii Andrea Chiș, Mihai Andrei Bălan, Gabriela Baltag și Evelina Oprina.

Liderul oponenților, Cristian Ban a fost, de altfel, și cel care i-a transmis președintei Înaltei Curți de Casație și Justiție motivele blocajului creat: Corina Corbu este o infractoare, iar el și aliații săi din Consiliu nu discută cu infractorii.

Mesajul nu i-a fost transmis direct șefei ÎCCJ, ci prin intermediul judecătorului Bogdan Mateescu, președinte interimar al CSM, căruia Ban i-a cerut să aibă grijă să o înștiințeze ad – litteram pe Corbu.

Conflictul creat în CSM este fără precedent, iar prin blocarea ședinței de plen de ieri, Consiliul se afă pentru prima dată  în imposibilitatea de a-și desemna noua conducere. Funcția de președinte ce urma să fie validată marți, prin ceea ce ar fi trebuit să fie o formalitate, revine de drept  Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Ioana Theodoru