2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022 - 7:21
No menu items!

Aceste țigări vor fi interzise în România. Până când se vor mai găsi în magazine

spot_img

Comisia Europeană anunță intrarea în vigoare a interdicției privind produsele din tutun încălzite aromatizate. Statele membre au la dispoziție opt luni pentru a transpune directiva în legislația lor națională.

Potrivit unui comunicat al CE, decizia răspunde creșterii semnificative a vânzărilor de astfel de produse din tutun în întreaga UE. Interdicția va contribui la atingerea obiectivului de a crea o „generație fără tutun” stabilit în Planul european de combatere a cancerului, care își propune ca mai puțin de 5% din populație să mai utilizeze tutun până în 2040.

Statele membre au la dispoziție opt luni pentru a transpune directiva delegată în legislația lor națională.

Noile norme vor deveni pe deplin aplicabile începând cu 23 octombrie 2023, după încheierea unei perioade de tranziție de trei luni în care să se poată epuiza stocul existent de produse din tutun încălzit aromatizate.

„Tutunul cauzează 90% din cancerele pulmonare. Este esențial să se adopte o poziție fermă pentru a se reduce consumul de tutun, cu atât mai mult cu cât asistăm la introducerea continuă pe piață a unor noi produse. Datorită interdicției, cetățenii noștri, și în special tinerii, vor fi mai bine protejați de efectele dăunătoare ale acestor produse, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de o ”, a declarat Stella Kyriakides, comisara pentru sănătate și siguranță alimentară.

                                                                                                                Adina Silav