9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:57
No menu items!

Accident la Mina Lupeni: doi mineri, surprinși de o surpare în subteran / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Unul dintre cei doi mineri a încetat din viață. „Unul dintre mineri a ieșit pe picioarele lui și nu este în pericol. Din păcate, celălalt a fost scos de paramedici, fără semne medicale.”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat pentru Antena 3. 

  • UPDATE

Secretarul de stat în Miniserul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat, miercuri, că un miner este conştient, iar altul în stare mai gravă. El a precizat că este greu de spus când cei doi vor fi scoşi din mină, deoarece trebuie parcurşi 3 kilometri până la ei.

Potrivit lui Arafat, salvatorii sunt deja în interiorul minei Lupeni, unde se află doi mineri prinşi în subteran, unul dintre aceştia fiind într-o stare gravă. Secretarul de stat a subliniat că intervenţia este una dificilă, întrucât trebuie parcurşi 3 kilometri până la mineri.

„Salvatorii sunt în subteran, încercăm să îi aducem la suprafaţă. Unul este conştient, celălat este într-o stare mai gravă. Pe drum este un elicopter SMURD. Avem oameni la suprafaţă care lucrează. Este greu de spus când îi vom scoate, sper că în următoarea oră. Este greu, pentru că sunt trei kilometri de mers şi avem o persoană rănită”, a declarat Raed Arafat, citat de Mediafax. 

Doi mineri au fost răniţi în urma unei surpări care s-a petrecut miercuri în subteranul Minei Lupeni, din Valea Jiului, la aproximativ trei kilometri de intrarea în mină.

„Primele date arată că salvatorii minieri au ajuns la locul în care s-a produs accidentul şi acordă primul ajutor celor doi răniţi. Unul este semiconştient, iar celălalt este stabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

La gura minei au fost trimise două ambulanţe SMURD şi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, o autospecială complexă şi un container multirisc de la Detaşamentul de pompieri militari din Petroşani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Arad în cazul în care va fi nevoie de transportarea răniţilor spre un spital dintr-un centru universitar.