24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 16:57
No menu items!

A şaptea victimă gasită, un copil. Printre cei carbonizați: Anca, o tânără din Călărași și fiul hocheist al patronului Fermei Dacilor

spot_img

Cadavrul carbonizat al unui copil a fost găsit miercuri dimineaţă, la pensiunea Ferma Dacilor, din judeţul Prahova, afectată de un puternic incendiu.

”A fost extrasă cea de-a şaptea victimă carbonizată (minor)”, a transmis ISU. Se continuă acţiunea de căutare, în condiţiile în care opt persoane, cei mai mulți copii și tineri cu vârste cuprinse între 12 și 23 de ani, au fost declarate dispărute în urma incendiului care a afectat marţi dimineraţă pensiunea Ferma Dacilor.

O tânără de 20 de ani din Călărași, moartă în incendiu. Familia nu știa că este la Ferma Dacilor

Printre cele 7 persoane găsite carbonizate, în urma incendiului care a izbucnit în a doua zi de Crăciun și a ars complet pensiunea Ferma Dacilor din județul Prahova, este și Anca Gavrilă, o tânără din Călărași. Vestea că fiica lor se numără printre victime a căzut ca un trăsnet asupra familiei.

Tatăl fetei, nici nu știa că Anca se afla la pensiune. El le-a povestit jurnaliștilor că soția a fost cea care l-a anunțat că fata lor nu mai răspunde la telefon.

“Noi nu ne așteptam la așa ceva. Noi nu știam de posibilitatea de petrecere a timpului liber al fetei în locația respectivă. Sunt tatăl unei fete decedate. Am dat declarație (la poliție, n.r.) dacă știm mai multe – ce s-a întâmplat în timpul nopții sau dimineții.

Eu am fost sunat de soție la prânz, că nu mai răspunde fata și să venim încoace, că e posibil să fie printre victime. Din ce am înțeles este, dar nu știm ce cadavre au scos. asta în funcție de ADN”, a precizat acesta.

Pe Facebook au fost publicate mesaje de condoleanțe și de revoltă față de ceea ce s-a întâmplat. ”Dumnezeu s-o ierte! Prea tânără! Condoleanțe și putere familiei!”; ”Dumnezeu sa o odihnească în pace și condoleanțe familiei și multă putere să treacă peste acest necaz!”

Fiul ucis de incendiu al patronului de la Ferma Dacilor era hocheist la Galați

Printre cei carbonizați este și fiul patronului de la Ferma Dacilor care era sportiv, hocheist la un club din Galați și venise să petreacă sărbătorile cu părinții.

„Băiatul era mare sportiv pe la Galați. A lăsat cantonamentul să vină acasă pentru că s-a lovit la picior și a venit acasă să moară. Făcea hochei. E cumplit!”, a declarat unul dintre angajați.

La pensiune se aflau 26 de persoane care participaseră la o petrecere de Crăciun. Cei mai mulți erau rude și prieteni de familie ai proprietarului, omul de afaceri Cornel Dinicu.

Aceștia nu erau înregistrați la recepție cu datele de identitate, având în vedere că fuseseră invitați la o petrecere privată. Mai mult, în ziua de Crăciun, centrala termică, amplasată într-una dintre clădirile unde fuseseră cazați oaspeții inițial, s-a defectat, astfel că oamenii au fost mutați în camerele de deasupra restaurantului.

Opt persoane, cei mai mulți copii și tineri cu vârste cuprinse între 12 și 23 de ani, carbonizați în a doua zi de Crăciun

În momentele de panică, provocate de incendiu, nimeni nu știa să spună cu exactitate cine în ce camera se află. Ulterior, când toată lumea s-a adunat în curtea complexului, administratorii au descoperit cine lipsește la apel, opt persoane, cei mai mulți copii și tineri cu vârste cuprinse între 12 și 23 de ani.

Printre dispăruți se află și un bărbat în vârstă de 48 de ani, tatăl celor doi copii care a sărit în flăcări să-i salveze.

Luni, 26 decembrie, la ora 21.00 fuseseră găsite șase dintre cele opt victime.

Persoanele dispărute în incendiu:

Copil – 12 ani

Copil – 12 ani

Copil – 16 ani

Femeie – 20 de ani

Bărbat – 22 de ani

Bărbat – 21 de ani

Bărbat – 22 de ani

Bărbat – 48 de ani

Deocamdată nu există un suspect în cauză. Procurorii așteaptă rezultatele specialiștilor de la INSEMEX care vor stabili care a fost cauza incendiului. Dosarul penal a fost deschis cu privire la faptă și se fac cercetări pentru ucidere din culpă și distrugere.

D.Constantin