3 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 10:37
No menu items!

75% din contestațiile la Evaluarea Națională, în favoarea elevilor. Note mărite chiar și cu 3,5 puncte. Ministrul Educației crede ca la BAC vor fi și mai multe

spot_img

Contestațiile de la Evaluarea Națională au dus la diferențe uriașe între notele inițiale și cele finale. În jur de 12.000 de elevi s-au trezit cu note mărite, unele chiar și cu 3,5 puncte.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că din cele 20.000 contestații, depuse la Evaluarea Națională, au rămas cu note neschimbate 1.800 de elevi, peste 12.000 au fost evaluate în favoarea elevului și 6.000 notate în minus.

“Au fost 7 note la română și 4 la matematică cu diferențe extrem de mari, chiar de 3,5 puncte. Sunt și alte greșeli administrative, legate de numerotarea paginilor, de borderou. După ce se va încheia acest proces, îmi place să cred că profesorii care au greșit nu vor mai corecta niciodată. Subiectivismul trebuie înlăturat”, a afirmat ministrul Educației, la Digi 24.

Mai mult, ministrul se așteaptă ca după contestațiile la Bacalaureat să fie diferențe de note, și chiar mai multe, încuranjând pe cei care se consideră neîndreptățiți să depună contestații.

                                                                                                                    Adina Silav