7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 2:27
No menu items!

Ministrul Justiției, Stelian Ion, așteaptă un „consens” pentru numirea șefilor DIICOT și DNA. Legal, el ar trebui să facă propunerile

spot_img

Ministrul Justiției, Stelian Ion, s-a încurcat, luni, în explicații în fața ziariștilor, când a fost întrebat de ce nu face nominalizări pentru șefia DIICOT și DNA, deși el este cel care trebuie să demareze aceste proceduri. Stelian Ion s-a referit, în răspunsul său ambiguu, la „consens” şi „sprijin„, fără a explica de la cine se aşteaptă să obţină aceste lucruri.

Ministrul Justiției a declarat că „lucrurile sunt în analiză”.

„Mai important decât a câştiga o lună, două în asemenea decizii este a găsi un consens pe anumite soluţii, a găsi sprijin şi a nu întâmpina probleme. Când mă voi asigura că este oportun, voi demara această procedură de selecţie pentru aceste funcţii importante. Nu doar de procuror-şef DIICOT. Sunt şi alte funcţii de adjunct la DIICOT şi DNA”, a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de ce nu a declanşat până acum procedura, pentru că el este cel care face nominalizările, Stelian Ion nu a detaliat de la cine așteaptă sprijinul și consensul.

„Din raţiuni care ţin de oportunitate. Trebuie să mă asigur că procedura se va desfăşura în mod cursiv, fără incidente procedurale şi că finalul va fi unul care să ajute instituţia.”

Marilena Nedelcu