19.1 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 8:29
No menu items!

5 ani de închisoare pentru un tânăr din Vietnam. Nu a stat în carantină și a răspândit COVID-19

spot_img

Un bărbat din Vietnam a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru încălcarea restricțiilor anti-COVID și pentru transmiterea virusului la mai multe persoane. Potrivit presei de stat vietnameze, opt persoane au fost infectate din cauza acestuia, iar una dintre ele a murit.

Van Tri, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit vinovat de „răspândirea de boli infecțioase periculoase la alte persoane” după ce a mers, în iulie, în provincia sa natală, călătorind din orașul Ho Și Min în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus.

Tânărul a fost acuzat că nu a respectat perioada de carantină obligatorie de 21 de zile când a ajuns acasă. El a fost testat pozitiv la coronavirus în 7 iulie.

Conform deciziei tribunalului, încălcarea de către acesta a perioadei de carantină a dus la infectarea mai multor oameni cu COVID-19. Una dintre persoanele îmbolnăvite a murit în 7 august.

În Vietnam, mai multe persoane au fost condamnate pentru răspândirea coronavirusului.

Un bărbat de 32 de ani din Hai Duong a fost condamnat la 18 luni de închisoare în luna iulie, iar un însoţitor de bord al companiei Vietnam Airlines la doi ani de închisoare cu suspendare, în martie, din acelaşi motiv.

                                                                                                                   Adina Silav