29.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 0:27
No menu items!

4 morți și 10 răniți într-un nou atac armat în SUA. Un bărbat a deschis focul într-un spital din Oklahoma

spot_img

Cel puțin patru oameni au murit și 10 au fost răniți, în cel mai recent atac armat din Statele Unite. Un bărbat a intrat cu două arme într-un spital din Oklahoma și a deschis focul. Forțele de ordine l-au găsit mort și presupun că s-a sinucis. Nu se cunosc deocamdată motivele atacului.

Eric Dalgleish, adjunctul Poliției din Tulsa, Oklahoma: „La ora 16:52, dispeceratul nostru a primit un apel despre un trăgător activ la Natalie Medical Building din 6457 South Yale Avenue. Am trimis ofițerii la locație. Au luat contact cu victimele și cu suspectul la 5:01. Ofițerii care au ajuns au auzit împușcături în clădire și de aceea s-au îndreptat către etajul al doilea”. 

„Veneam la doctor, i-am luat pe nepoții mei cu mine. E îngrozitor! Este foarte trist! S-a întâmplat atât de aproape de casă, te gândești că nu mai este sigur nicăieri să ieși pe stradă. Mă rog pentru toți cei care se află în acea clădire”, a spus o femeie.

Atacul a avut loc într-una dintre clădirile unui spital din Tulsa, Oklahoma. Suspectul, găsit și el mort, este un bărbat tânăr, de culoare, înarmat cu o pușcă și cu un pistol. A folosit ambele arme, a precizat poliția, care crede că acesta s-a sinucis. Oamenii legii au intervenit rapid și masiv și au început evacuarea clădirii, în timp ce căutau în primă fază un potențial al doilea atacator. Pe unul dintre martorii atacului l-au găsit ascuns într-un dulap.

Cliff Robertson, CEO San Francis Health System: „Tot ce poate să facă comunitatea pentru noi este să se roage pentru familiile victimelor. Sunt peste 10.000 de angajați la San Francis Health System care își dedică viețile ajutării oamenilor în nevoie, iar acest act oribil și lipsit de sens nu va schimba asta”.

Președintele Joe Biden a fost informat despre atac. Casa Albă a precizat că monitorizează îndeaproape situația și că a contactat oficialii de stat și locali pentru a oferi sprijin.

Incidentul de miercuri, din SUA, vine la 9 zile după carnagiul provocat la o școală primară din Texas de un tânăr de 18 ani, înarmat cu o pușcă semi-automată.

Salvador Ramos, un fost elev supus agresiunilor la școală și care pare să fi fost motivat de răzbunare, a ucis, atunci, 19 copii și doi adulți, înainte de a fi ucis, la rândul său, de poliție, în ceea ce autoritățile au recunoscut că a fost o intervenție tardivă.

Cel puțin 233 de atacuri armate în masă au avut loc în 2022, în SUA, potrivit organizației nonprofit Gun Violence Archive, bilanț care include atacul din Tulsa.

                                                                                                                    Adina Silav

SURSA FOTO:Tulsa Police/Twitter