1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 7:44
No menu items!

33 de dosare la DNA, pentru achizițiile publice din starea de urgență

spot_img

DNA a deschis 33 de dosare pentru a verifica achizițiile publice din perioada de urgență, justificate de pandemia de SARS-CoV-2, a declarat șeful DNA, Crin Bologa, într-o conferință de presă online. Unul dintre aceste dosare este cel privind achiziția de măști făcute de Oficiul național pentru achiziții centralizate prin intermendiarul Romwine&Coffee din Giurgiu.

Șeful DNA a precizat că au fost conexate patru dosare legate de achizițiile de la Romwine&Coffee. Bologa susține că DNA s-a autosesizat în acest caz, înainte să primească alte sesizări din partea altor instituții. Dar nici nu a oferit detalii cu privire la instituțiile sau șefii instituțiilor vizați de cele 33 de dosare deschise, valoarea prejudiciilor sau numărul de persoane pentru care s-a început urmărirea penală.

În schimb, Crin Bologa a explicat și că urmărirea penală a fost suspendată în dosarele fără măsuri preventive și care nu au avut legătură cu pandemia de coronavirus, exemplificând cu dosarul Tel Drum, în care urmărirea penală este începută de 3 ani.

Oficialul a mai spus că soluția de clasare dispusă în dosarul Microsoft-Elena Udrea a fost verificată de șeful ierarhic al procurorului de caz și a fost considerată întemeiată, chiar dacă, acum 5 ani, fostul ministru a fost arestat timp de 7 zile de un complet al Înaltei Curți.