11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 21:36

13 milioane de lei, amenzile date de poliţişti în ultima săptămână

spot_img

Polițiștii au aplicat în ultima săptămână amenzi de peste 13 milioane de lei și au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 300 de mii de lei.

În ultima săptămână, în cadrul Planului de măsuri “Sărbători de iarnă în siguranță”, în combaterea evaziunii fiscale au fost sesizate 45 de infracțiuni, dintre acestea 13 referindu-se la încălcarea regimului produselor alimentare. S-au aplicat peste 1.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 680.000 de lei, iar valoarea produselor confiscate depășește 71.000 de lei.

Polițiștii de la rutieră au reținut în ultimele șapte zile 2.376 de permise de conducere din care 374 pentru depășirea regimului de viteză și 335 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, polițiștii au sancționat 12.909 de conducători auto pentru depășirea vitezei legale, 259 pentru consum de băuturi alcoolice și 33 pentru lipsa anvelopelor de iarnă.

În domeniul silvic, au fost constatate 100 de infracțiuni şi au fost confiscați pomi de Crăciun, transportați fără aviz de însoțire valabil, în valoare de peste 20.000 de lei.

În ceea ce privește articolele pirotehnice, au fost sesizate 19 infracțiuni pentru care s-au deschis dosare penale, s-au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale și s-au confiscat articole pirotehnice în valoare de 2.379 de lei.

Jandarmeria Montană a intervenit în ajutorul a peste 40 de persoane aflate în situații de pericol — turiști rătăciți pe traseele montane sau persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii.

În ultima săptămână, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat peste 10.000 de intervenții. Pompierii au efectuat 643 de controale, fiind identificate 130 de obiective economice care nu dețineau autorizație de securitate la incendiu.

La nivelul Poliției de Frontieră continuă controalele amănunțite în punctele de trecere, iar la frontiera verde sunt în desfășurare misiuni de creștere a nivelului de siguranță, inclusiv pe baza unor planuri comune cu Jandarmeria, așa cum se întâmpla în județele Timiș, Caraș-Severin și Arad.