23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:50
No menu items!

10 august, Ziua Porților Deschise – propunerea lui Adrian Năstase pentru Viorica Dăncilă

spot_img

Fostul premier Adrian Năstase a venit, duminică, cu o propunere inedită de a marca protestele din 10 august, pentru actualul premier, Viorica Dăncilă. 

„La 1 septembrie 2004, am organizat, ca prim-ministru, pentru prima dată, o Zi a Porţilor Deschise la Palatul Victoria”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. 
 
„În 2004, fiind vorba de o premieră, am ţinut ca principalul ghid să fie un istoric, pentru că şi această clădire are semnificaţia ei, chiar dacă nu şi spectaculozitatea altor sedii de instituţii publice, fiind, totuşi, una dintre cele mai importante construcţii în stil modernist din România.
Această iniţiativă a fost continuată de guvernul Cioloş si, apoi, de guvernul Ponta. Ţinând seama de atmosfera amicală în care s-au desfăşurat protestele de aseară, de ambianţa de dialog între jandarmi şi cei 25 000 de reprezentanţi ai diasporei şi ai societăţii civile din România, îmi permit să sugerez ca ziua de 10 august să fie stabilită, prin lege (eventual printr-un referendum de revizuire a Constituţiei) ca Zi a Porţilor Deschise la guvern”, a transmis Adrian Năstase, potrivit dcnews.ro.