Tudorel Toader explică ce va face în privința DNA

Ministrul justiției, Tudorel Toader, nu vrea să sesizeze Inspecția Judiciară în cazul scandalului de la DNA Ploiești, pentru că i-ar întârzia planu de măsuri în privința conducerii DNA.

Aflat într-o vizită de lucru în Japonia, Tudorel Toader a declarat, luni, la Antena 3, în emisiunea Esențial, moderată de Oana Zamfir, că nu prea are cum să revină în România mai devreme de începutul săptămânii viitoare, pentru că programul vizitei include discuții chiar și vineri. „Dacă mi se solicită, voi veni cât de repede se poate”, a spus Toader.

Ministrul a precizat că nu va sesiza Inspecția Judiciară, pentru că, „la acest moment nu mai este necesară sesizarea Inspecției Judiciare, deoarece s-ar prelungi prea mult durata în care se fac verificările”. „Dacă ce s-a prezentat în spațiul public este adevărat, e bine că românii află adevărata față a unei anchete, modul în care se respectă prezumția de nevinovăție”.

Ministrul justiției susține că are două variante de lucru. „Am raportul privind activitatea DNA și-l pot prezenta oricând. Există și varianta prezentării în Parlament a raportul de activitate a DNA și DIICOT. Voi decide care variantă este mai rapidă și eficientă”, a declarat Tudorel Toader, refuzând să spună dacă o va revoxca sau nu pe Laura Codruța Kovesi.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU