24.2 C
București
vineri, 12 august 2022 - 0:37
No menu items!

S-a aflat numele politicianului pe care Kovesi a vrut să-l blocheze pentru funcția de premier

spot_img

Omul politic despre care Mihaiela Iorga Moraru a vorbit în emisiunea lui Mihai Gâdea, potențiala propunere pentru funcțiua de premier, pe care Laura Codruța Kovesi a încercat să o blocheze, ar fi Eugen Teodorovici, scrie DC News.

Potrivit unor surse DCNews, ministrul a cărui ascensiune se dorea a fi blocată este Eugen Teodorovici. În timpul luptei dintre PSD și premierul Sorin Grindeanu, Eugen Teodorovici a fost curtat de ambele tabere. Lui Teodorovici i s-a propus funcția de vicepremier, dacă se alătură lui Grindeanu și Ponta, singurii care au rămas în guvern după demisia miniștrilor PSD și ALDE. De cealaltă parte, Teodorovici a fost una dintre propunerile taberei Dragnea pentru nominalizarea ca prim-ministru, după moțiunea împotriva guvernului Grindeanu 2.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a făcut declarații cutremurătoare duminica seara, la Sinteza Zilei. Iorga susține că procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a chemat-o în timpul crizei politice din vara anului trecut și i-a cerut să redeschidă un dosar în care figura numele unui fost ministru PSD. Acesta ar fi putut ajunge premier, moment în care ar fi numit-o pe Dana Gârbovan în funcția de ministru al Justiției, credea Kovesi, ceea ce ar fi fost ”foarte rău pentru DNA”. 

Iorga a spus că instigarea neurmată de executare nu este o faptă penală, dar poate fi urmată de sancțiuni administrative. 

Andrei Tudor