Stenograma audierii generalului Dumitru Dumbravă va fi desecretizată

Stenograma audierii secretarului general al SRI, generalul Dumitru Dumbravă, în cadrul comisiei parlamentare va fi desecretizată și prezentată public.

După ce deputatul PNL Cezar Preda a acuzat faptul că președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Claudiu Manda, a prezentat eronat publicului declarația dată de generalul Dumitru Dumbravă, cerând desecretizarea ședinței, acest lucru urmează a se întâmpla.

Claudiu Manda a declarat, miercuri seară, la emisiunea „100 de minute”, moderată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că membrii comisiei vor cere SRI ca „stenogramele să fie desecretizate și să le punem pe pagina de internet a Camerei Deputaților”. El a precizat că „înregistrările audierilor din comisie sunt făcute exclusiv de SRI, de 27 de ani încoace”. Întrebat dacă au fost situații în care stenogramele nu respectau ceea ce se discuta în comisie, Manda a precizat că nu dorește să comenteze acest aspect.

Într-o intervenție telefonică, purtătorul de cuvând al SRI, Ovidiu Marincea, a explicat că „declasificarea stenogramei audierii lui Dumitru Dumbravă este sugestia directorului SRI”, mulțumindu-i pe această cale lui Claudiu Manda pentru că a acceptat sugestia.

Preșdintele comisiei parlamentare a mai precizat că se intenționează ca, pe viitor, să existe „stenografe cu certificat ORNISS”, care să transcrie toate audierile.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU