Inspecția Judiciară, despre controlul la DNA: trei procurori cu funcții de conducere și un judecător detașat, cercetați disciplinar

Inspectia Judiciara a câștigat procesul privind controlul de la DNA

Pe rolul Inspecției Judiciare (IJ) se află cinci sesizări din oficiu, ca urmare a propunerilor în acest sens și a situațiilor de fapt constatate de unii membri ai echipei de inspectori judiciari care au efectuat, în perioada 17.07 – 25.08.2017, control managerial la DNA – Structura Centrală. Cele cinci sesizări privesc activitatea a trei procurori cu funcții de conducere și a unui  judecător detașat la DNA. Acesta este răspunsul oficial transmis de reprezentanții IJ, la solicitarea jurnaliștilor de la Lumea Justiției. 

Surse citate de  luju.ro au precizat că cei vizați de ancheta disciplinară sunt: Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, Marius Bulancea, procuror șef al Secției a II-a din DNA, Gabriela Popa, procuror-șef serviciu judiciar și Dana Tițian – judecător, consilier personal al lui Kovesi. 

Inspecţia Judiciară a anunțat, joi, că a transmis  Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii raportul privind rezultatele controlului managerial, desfăşurat în perioada 17 iulie-25 august 2017, la Direcţia Naţională Anticorupţie – Structura centrală.

NICIUN COMENTARIU