25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 15:16
No menu items!

Ziua MARINEI ROMÂNE: Mai mulţi militari au leşinat în timpul festivităților

spot_img

Programul de Ziua Marinei cuprinde ceremonii militare şi religioase, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole

Flota Marinei Militare Române poartă straie de sărbătoare Ziua-Marinei

Mai mulţi marinari militari au leşinat, vineri dimineaţă, în timpul festivităţilor de Ziua Marinei, de la Constanţa, având nevoie de îngrijiri medicale.

În timpul slujbei religioase oficiate de mai mulţi preoţi în frunte cu Înalt Preasfinţitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, patru militari aflaţi pe faleza din faţa Comandamentului Flotei au leşinat, ei fiind duşi la Ambulanţele aflate în zonă pentru a primi îngrijiri medicale.

În prezent, manifestările prilejuite de Ziua Marinei sunt în plină desfăşurare la Constanţa, la eveniment participând şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Dușă.

Câteva mii de persoane sunt prezente, vineri, pe faleza din Constanţa, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, programul cuprinzând ceremonii militare şi religioase, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole.

Ziua Marinei Române s-a aniversat pentru prima dată în 1902, la 15 august, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. La acea dată, evenimentul a fost marcat în Portul Constanța, la bordul Crucișătorului ”Elisabeta”, în prezența ministrului de război Dimitrie A. Sturdza și a tuturor ofițerilor Diviziei de Mare. Pe faleza Cazinoului au fost organizate ample manifestări, spectacole în aer liber și jocuri de artificii.

C.A.