20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:28

Zeci de angajaţi ai unor şcoli de şoferi din Bucureşti, acuzaţi de mită

spot_img

Procurorii bucureşteni au descins în această dimineaţă la mai multe şcoli de şoferi din Bucureşti, într-un dosar vizând obţinerea ilegală a permisului de conducere de către zeci de persoane. Anchetatorii îi vizează şi pe unii dintre angajaţii Direcţiei Permise Auto din Capitală, poliţişti.

Instructorii şcolilor de şoferi respective ar fi încălcat legea prin eliberarea frauduloasă a permiselor de conducere. Unii cursanţi nu ar fi susţinut examenele legale, dar fi obţinut documentul. Perioada vizată de anchetatori este 2014-2015.

În cursul lunii decembrie 2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de 87 de suspecţi pentru următoarele infracţiuni (după caz) : luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă. În data de 15.12.2015, a fost declanşată o acţiune la care participă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, fiind puse în executare 17 mandate de percheziţie.

comunicat PTMB

Toţi suspecţii vor fi aduşi la audieri la Parchetul Capitalei, unde procurorii vor decide pentru câţi dintre ei vor emite ordonanţe de reţinere.

Conducerea MAI şi-a reiterat prioritatea în privinţa acţiunilor de anticorupţie şi susţine că astfel de operaţiuni, la care participă structurile subordonate, vor continua.