26.4 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 20:22
No menu items!

Zece regiuni ale Bulgariei au intrat în zona galbenă de COVID-19, printre ele stațiunile Burgas și Varna

spot_img

Zece regiuni ale Bulgariei se află deja în zona galbenă de COVID-19, cu o rată de incidenţă cumulată de peste 100 de infectări la 100.000 de locuitori, măsurată în ultimele două săptămâni, transmite publicația Darik, citată de Rador.

Regiunile din zona galbenă sunt: Burgas, Varna, Vraţa, Dobrici, Pernik, Plovdiv, Razgrad, oraşul Sofia, regiunea Sofia şi Iambol. Incidenţa îmbolnăvirilor este cea mai crescută la Sofia – 228,23 la 100.000 de locuitori.

La nivelul întregii ţări, incidenţa îmbolnăvirilor pe o perioadă de 14 zile a ajuns la 128,84 la 100.000 de locuitori. De asemenea, există o modificare a hărţii situaţiei epidemiologice pe regiuni. Regiunea Vest I a intrat în prima etapă a Planului privind evoluţia pandemiei care prevede extinderea domeniului de aplicare a obiectivelor şi activităţilor pentru care au fost introduse măsuri restrictive şi controlul respectării acestor măsuri. Amintim că Ministerul Sănătăţii de la Sofia a solicitat Inspectoratelor Regionale de Sănătate să impună obligativitatea purtării măştilor în instituţiile medicale.

D.Constantin