marți, 20 octombrie 2020 - 15:11

Wun kathi (Jeleu de cocos)

De ce este ilegală instituirea obligativității de a purta masca în spații deschise

Hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de urgență București prin care se institutie obligativitatea purtării măștii și în spații publice deschise, precum și hotărârile similare...

Peste 500 de blocuri, dintre care 17 instituții, din Capitală au rămas fără apă caldă din cauza avariilor

Un număr total de 504 imobile din sectoarele 2, 3, 4 şi 6 nu au apă caldă, din cauza avariilor la reţeaua de termoficare,...

Un medic epidemiolog arată care este „Călcâiul lui Ahile” în lupta anti-Covid

Un medic specialist epidemiolog trece în revistă principalele motive care constituie un „călcâi al lui Ahile” în prevenirea și combaterea răspândirii coronavirusului. Mâncatul împreună, fără...

China „comunistă” are, în pandemie, mai mulți miliardari decât SUA

Niciodată nu a fost creată atâta bogăţie în China ca în 2020, în pofida unei pandemii care a devastat economia mondială, arată un clasament...

Jeleul de cocos este un desert thailandez, revigorant și foarte ușor de preparat

jeleu_cocos

Jeleul de cocos poate fi condimentat cu diverse arome, ingredientul de bază fiind laptele de cocos.

Laptele de nucă de cocos este un ingredient alimentar foarte popular folosit în Asia de Sud și Caraibe. Bogat în vitaminele C, E, B1, B3, B5, şi B6, dar şi în fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acid lauric – regăsit  în laptele matern, are acizi graşi esenţiali, este detoxifiant, accelerează arderea grăsimilor, menţine sănătatea sistemului nervos, întărește sistemul imunitar și ajută organismul să se apere mai bine chiar și de răcelile de sezon.

lapte_cocos

Ingrediente:

  • 400 ml lapte cocos,
  • 100 ml apă,
  • 1 plic gelatină,
  • sare,
  • 100 gr mango,
  • opțional, fulgi de cocos și esența de vanilie.

Mod de preparare:                                                                                             

Se înmoaie 1 plic de gelatină în 50 de mililitri de apă și se lasă să se hidrateze.

Între timp, laptele se pune la foc mic să se topească. Se adaugă zahărul și 50 de mililitri de apă și se aduc la punctul de fierbere.

jeleu_cocos1

Se lasă să se răcească, cât să se poată proba cu vârful degetului (60 de grade), apoi se adaugă gelatina.

În cazul în care adăugați fructe în jeleu, acestea se taie cuburi mici și se pun în forme înainte de a turna jeleul.

jeleu_cocos2

Formele care urmează să fie umplute cu jeleu, se umezesc cu puțină apă. Se toarnă jeleul și se dau la rece pentru 3-4 ore.

jeleu_cocos3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Loturi importante de autostradă, date în folosință în acest an

Şoferii ar putea circula până la finalul anului pe încă 58 de kilometri de autostradă în România, arata rapoartele din teren ale constructorilor, potrivit...

Apel disperat al unor medici români pentru scoaterea unor medicamente nocive din tratamentul anti-COVID

Doi medici români cer imperativ eliminarea a două medicamente din protocolul de tratament împotriva COVID, din cauza efectelor adverse foarte puternice. Conf. dr. Ionuț Nistor...

Asociația Pro Consumatori, alarmă cu privire la răspândirea utilizării măștilor fashion în România

Una din cinci măşti folosită de către români pentru protecţia în faţa răspândirii virusului SARS-Cov-2 este mască fashion, avertizează reprezentanţii Asociaţiei Pro Consumatori (APC),...

Mugur Mihăescu, după închiderea Horeca: „Multă baftă la alegeri, domnule președinte!”

Actorul Mugur Mihăescu reacţionează acid la anunțurile făcute de preşedintele Klaus Iohannis care şi-a reafirmat dorinţa fermă ca alegerile parlamentare să fie organizate în...

Medicii cercetează dacă COVID-19 cauzează diabet

O nouă ipoteză este verificată de medici, după un număr în creștere a cazurilor noi de diabet inregistrate după aparenta vindecare de COVID-19 a...