16.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:57
No menu items!

Wowapp – o aplicație de comunicare românească răspândită la nivel mondial

spot_img

O nouă aplicație de chat, phonecall și videocall începe să atragă pe piața din România. Creată de români, WowApp intră în competiție cu WhatsApp și Telegram. Are însă un avantaj important față de acestea – sistemul de recompensare pentru utilizatori. Aceștia pot caștiga bani pe care apoi îi pot dona sau folosi în scop personal.

WowApp are însă mult de recuperat. WhatApp, aplicatia cumpărata de către Facebook în 2014 cu 19 miliarde de dolari, a depășit recent pragul de 900 de milioane de utilizatori. Telegram a crescut de la 300.00 de utilizatori în 2013 la peste 65 de milioane de utilizatori în vara acestui an. WowApp este abia la început însă a ajuns la 100.000 de oameni într-o lună de la lansare, dintre care 25% sunt români.

WowApp mizează în primul rând pe abilitatea de a suna oriunde în lume la tarife foarte mici. Și nu e nevoie ca persoana apelată să aibă aplicație. Se poate suna chiar pe telefonul fix în altă țară. Aplicația a debutat în 2009, urmând ani de dezvoltare, în care s-au implementat funcții noi și în care s-a pus fiecare aspect la punct înainte de lansare. Au urmat investiții de circa 30 de milioane de dolari.

Potrivit reprezentanților companiei, această aplicație vine cu un sistem prin care utilizatorii primesc o parte din profitul WowApp din anumite apeluri sau din venitul obținut din difuzarea de publicitate. „Peste 70% din câștigurile pe care WowApp le obține din vânzarea spațiului publicitar sau din apelurile plătite în afara rețelei WowApp se întorc către utilizatori. Aceștia decid apoi ce vor face cu fondurile: le pot dona catre ONG-uri sau le pot transfera în propriul cont bancar”, spune fondatorul aplicației. De fapt fiecare utilizator poate participa folosind aplicația într-un sistem de recompense. Pentru a intra în acest sistem el trebuie să primească o invitație de la un alt utilizator deja activ, iar apoi, la rândul lui poate invita alți prieteni să intre în sistem. În funcție de numărul de prieteni invitați recompensele poate crește.

Câștigurile financiare sau acele „recompese” se obțin atunci când utilizatorii aleg să-i fie afișate reclame în timp ce folosesc aplicația sau când aleg să folosească WowApp ca pe un serviciu de telefonie pre-paid și efectuează apeluri în afara rețelei  WowApp.  Comunicarea, apelurile de voce sau video în reteaua WowApp sunt gratuite.

WowApp a fost dezvoltată de o echipă de 70 de programatori români, dar fondată de un elvețian.