15.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 1:25
No menu items!

Wizz Air a suspendat zborurile către Republica Moldova

spot_img

Operatorul aerian Wizz Air a suspendat, de marți, cursele către şi dinspre Chişinău. Reprezentanții companiei invocă „riscul de securitate ridicat, dar nu iminent” din spaţiul aerian al Republicii Moldova.

„Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie.

După data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău”, au transmis reprezentanții companiei.

Compania a anunţat că va pune la dispoziţia pasagerilor o nouă cursă, Iaşi-Berlin şi va creşte frecvenţa zborurilor de la Iaşi către Barcelona, Milano, Roma, Londra sau Dortmund pentru a sprijini pasagerii din Chişinău, însă rutele de la Chişinău către Budapesta şi Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă, care să le înlocuiască, relatează RRA.

„Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului. Wizz Air rămâne fidelă pieței din Moldova și loială clienților săi. Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, arată Wizz Air.

R. Dan