17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:47
No menu items!

Winmarkt raportează venituri de 8,7 mil. € din chiriile pentru centrele comerciale din România

spot_img

Winmarkt, cea mai extinsa rețea de centre comerciale din România, a raportat venituri nete din chirii de 8,7 milioane de euro în 2015, cu 4,5% mai mult comparativ cu 2014, și un profit net de 1,1 mil. €. Gradul de ocupare a fost de 94,4%, în creștere față de 86,1% în 2014, și un trafic de 30,5 milioane de vizitatori (+2,2% comparativ cu 2014), potrivit unui comunicat al companiei.

În 2008, Winmarkt a fost achiziționată de Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), companie italiana listată la Bursa din Milano.

”În 2015, am înregistrat rezultate satisfăcătoare, atât din punct de vedere operațional cât și economic. Așteptările noastre privind creșterea performanțelor au fost confirmate încă din primul trimestru al anului 2015, creștere susținută și de trendurile macroeconomice pozitive și trendurile pieței (PIB +3,6%, consumul +5%. (…) Privind către viitor și luând în considerare perspectivele pozitive ale pieței locale în 2016 (PIB +4%, consumul +6%), dar și interesul manifestat de retailerii internationali și nationali pentru Winmarkt, am așteptări pozitive pentru dezvoltarea și creșterea portofoliului nostru”, a declarat Carlo Barban, Chief Executive Officer.

În 2015, compania a finalizat investiții de peste 4 milioane de euro, care au vizat integrarea brandurilor internaționale, îmbunătățirea mixului de chiriași și a ofertei de retail (deschiderea celui de-al cincilea magazin H&M din rețeaua Winmarkt la Tulcea și 6 noi magazine PEPCO), precum și modernizarea fațadei și a zonei perimetrale ale centrului comercial din Ploiești.

”Pe parcursul anului 2015, am reușit să identificam retaileri care să definitiveze un mix echilibrat de domenii de activitate, pe măsură ce am atins un grad de ocupare de 100% în majoritatrea centrelor noastre comerciale, fiind întotdeauna concentrați pe cererea locala, pentru fiecare oraș în parte. Pentru etajele superioare am inițiat decizia strategică de a introduce spații de birouri, Winmarkt Galati fiind primul centru comercial în care am închiriat 1.500 mp pentru compania CGS. Per ansamblu, 2015 a fost un an bun pentru Winmarkt, în care am semnat 181 de contracte noi și am reînnoit alte 285”, a afirmat Marius Ionescu, Commercial Manager.

Winmarkt are în proprietate 14 centre comerciale si o clădire de birouri, situate la kilometrul 0 al fiecaruia dintre cele 13 orase: Alexandria, Bistrița, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tulcea, Turda și Vaslui.

V.B.