4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 4:59
No menu items!

WhatsApp are 600 de milioane de utilizatori activi

spot_img

În luna aprilie, WhatsApp a depăşit numărul de 500 de milioane de utilizatori activi

 Whatsapp

Aplicația de mesagerie instantă WhatsApp a atins acum încă un record de utilizatori activi: 600 de milioane, potrivit go4it.ro. Jan Koum, CEO şi fondator al companiei, a dezvăluit pe Twitter că nu este vorba despre conturi înscrise, ci despre persoane care folosesc aplicaţia în fiecare lună.

Informația survine după depăşirea unui alt record în luna aprilie, când WhatsApp a depăşit numărul de 500 de milioane de utilizatori activi. Aplicaţia, care a ajuns acum în portofoliul Facebook, este de departe cea mai populară. Concurenţa directă, WeChat de la Tencent, înregistrează 438 de milioane de utilizatori activi (majoritatea din China), iar Viber „numai” 100 de milioane. Alte servicii precum Line şi Kik nu dezvăluie numărul de utilizatori activi, ci anunţă doar numărul de conturi înregistrate.

WhatsApp foloseşte un model de business destul de diferit de alternativele de pe piață. Line şi WeChat se bazează pe integrarea din jocuri pentru mobile, de unde vine o mare parte din profit, în timp ce WhatsApp cere utilizatorilor să plătească un dolar pe an pentru acces. Acest lucru este datorat faptului că Jan Koum este împotriva includerii de reclame în cadrul serviciului.

C.A.