Vosganian, săptămâna trecută: Schimbarea prim-ministrului ar fi o „idioțenie”

Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, declara, săptămâna trecută, că ar fi o „idioțenie” schimbarea premierului Sorin Grindeanu, pentru că astfel s-ar ajunge cu „milogeala” la Klaus Iohannis.

Varujan Vosganian considera, în 6 iunie, la Petroşani, că nu se impune o schimbare a premierului Sorin Grindeanu şi nici o remaniere a miniştrilor, susţinând că schimbările aduc ineficienţă în ministere, potrivit Mediafax.

Varujan Vosganian a declarat, marţi, într-o conferiţă de presă că schimbarea premierului este o „idioţenie”, deoarece alianţa aflată la guvernare nu poate merge „să se milogească” la preşedintele Klaus Iohannis cu un alt premier.

„Ideea că PSD susţinut şi de ALDE susţine schimbarea lui Grindeanu este o idioţenie. Cei care susţin aşa ceva nu înţeleg nimic din mecanismele politice. Orice tentativă de a şubrezi poziţia lui Grindeanu este un cadou nesperat pentru Iohannis şi pentru opoziţia pedisto-penelistă. Schimbarea unui prim-ministru este o chestiune foarte complicată şi care necesită după aceea, pentru a repara concurenţa, mai mulţi factori, dintre care preşedintele este unul dintre aceştia. Or preşedintele României, într-un mod straniu, pentru că el nu are voie să aibă un astfel de poziţie, s-a manifestat ca un duşman neîmpăcat al PSD-ului. De aceea, a te milogi la preşedinte cu o altă variantă, mi se pare o idioţenie”, a explicat Varujan Vosganian.

Mai mult, vicepreşedintele ALDE susţine că din cauza remanierilor miniştrii nu mai au niciun fel de autoritate.

„De când se instalează un Guvern începe sarabanda remanierilor. Unii cer demisia, alţii spun că cutare va fi demis. Aşa noi ne dinamităm autoritatea instituţională. Autoritatea instituţiilor e la fel de importantă ca petrolul sau cărbunele, este o resursă, ori în România nu mai există autoritatea instituţiilor”, a mai spus Varujan Vosganian.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU