8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:15
No menu items!

Vladimir Putin amenință: „Rusia va da un răspuns fulgerător, dacă cineva intervine în situația din Ucraina”

spot_img

Președintele Rusiei a amenințat, în cadrul unei adresări în fața parlamentarilor din Sankt Petersburg, că Rusia va acționa rapid împotriva oricărei țări care încearcă să intervină în Ucraina, insistând că Moscova își va îndeplini toate obiectivele militare propuse. Putin a amenințat cu “un răspuns fulgerător” și a adăugat că Rusia va folosi ”mijloace de care oponenții nu dispun”. 

Avertismentul lui Putin vine după comentariile de ieri ale ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, conform cărora există un risc „serios” de război nuclear, „ce nu poate fi subestimat”. SUA au numit remarcile lui Lavrov „apogeul iresponsabilitățiiși au spus că sunt o încercare de a distrage atenția de la eșecurile militare rusești în Ucraina.

Anterior, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitry PEskov, a susținut și el o declarație de presă, în care a vorbit despre evenimentele din ultimele 24 de ore. El a făcut referire la decizia de oprire a livrărilor de gaze rusești spre Polonia şi Bulgaria, afirmând că este rezultatul “acţiunilor neprietenoase” ale Occidentului.

În plus, Peskov a calificat drept “provocatoare” declaraţia unui consilier al lui Zelenski, ce a spus că problema din Transnistria ar putea fi rezolvată “cât ai pocni din degete”, dacă Moldova ar cere ajutorul Ucrainei sau României.

M. Nedelcu