15.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 7:43

Vlad Voiculescu:”Am crezut că am ieșit din epoca epoleților”

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a lansat, vineri, un atac dur la premierul Florin Cîțu, precizând că acesta s-a transformat în primul epidemiolog al ţării și că vorbea despre lucruri pe care nu le cunoștea.

“Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu nu este premierul de care România are nevoie și asta din perspectiva celor întâmplate recent, care arată o lipsă de maturitate politică, dar arată și felul în care dumnealui înțelege să ia decizii care să pună în pericol însăși guvernarea. Am crezut că premierul nu va folosi forţa pe care i-am dat-o pentru raţiuni care ţin de cariera sa politică. Am crezut că am ieşit din epoca epoleţilor, a privilegiilor nemăsurate, cred că şi aici m-am înşelat”, a spus Vlad Voiculescu.

El a precizat că mandatul său, încheiat acum două zile, a inclus 113 zile de ciocniri între mentalităţi. 

“Vaccinarea este o ciocnire de mentalitate. Am insistat să fie făcută mai întâi pentru bătrâni şi bolnavi, altcineva a hotărât altfel. Nu am anticipat că vom avea mai multe centre închise pentru esenţiali, pentru privilegiaţi decât centre deschise. Gestionarea pandemiei, asa cum s-a petrecut în ultimele luni, a avut parte de câteva episoade pe care publicul le-a realizat mai puțin: premierul României discutând aproape niciodată cu Ministerul Sănătății, premierul lansând targeturi, ținte, fără să discute cu nimeni, premierul României transformându-se în primul epidemiolog al tării, vorbind despre lucruri pe care nu le cunoastea, pe care nu le-a discutat cu expertii. Fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat, folosit politic de către opozitie”, a spus Voiculescu

El a mai precizat că este nefiresc ca parteneri de coalitie să folosească accidente sau moduri mai puțin perfecte de a aborda o situație precum cele de la Foisor, respectiv de la Babeș, lucruri care nu țineau de Ministerul Sănătatii.

“Spun că responsabilitatea clară pentru evacuarea de la Foisor era în sarcina altcuiva. Am lăsat lucrurile astea să treacă, pentru că m-am gandit că într-un guvern de coaliție există totuși limite. În final, ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe pe care și-a permis să o ”ievalueze” exact ca Tudorel Toader acum câțiva ani”, a menționat Vlad Voiculescu.