16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:36
No menu items!

Viteză-record pe Autostrada Transilvania: 238 km/h. ”Nu mi-am dat seama!”

spot_img

radar

Un tânăr a fost depistat duminică de polițiști conducând cu 238 km/h pe Autostrada Transilvania, informează un comunicat al IGPR. Întrebat de polițiști care a fost motivul vitezei mult peste limita legală, tânărul a spus că nu și-a dat seama, fiindcă motorul mașinii este foarte puternic.

El a fost sancționat cu o amendă de 765 de lei, iar polițiștii i-au reținut permisul de conducere pentru a-i suspenda exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile. Tânărul de 37 ani din județul Sălaj a fost depistat pe sensul de mers Gilău-Turda.

Poliția Română atrage atenția asupra necesității respectării normelor rutiere, depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezentând unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Limita legală de viteză pe autostrăzile din România este de 130 km/h, iar pe drumurile europene și expres, de 100 km/h. În zonele pietonale, limita legală de viteză este de 5 km/h.

C.C.