10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:53
No menu items!

Virgil Popescu: IMM-urile trebuie să depună cereri de compensare a facturilor la energie electrică şi gaze naturale

spot_img

Întreprinderile Mici şi Mijlocii (IMM) trebuie să depună, din din 27 noiembrie, cereri pentru compensarea consumurilor de energie electrică şi/sau gaze naturale. În caz contrar, furnizorii nu vor aplica această măsură, a anunţat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Ordinul pentru aprobarea procedurii şi termenelor de decontare a sumelor aferente schemei de compensare, documentele în baza cărora se realizează decontarea, precum şi alte măsuri necesare aplicării prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021 – 2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei „Delta Dunării” a fost publicat în Monitorul Oficial.

Începând cu data de 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrică şi/sau gaze naturale aplică în facturile emise schema de compensare!

Începând de astăzi (27 noiembrie 2021, n.r.), IMM-urile trebuie să depună cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrică şi/sau gaze naturale.

Dacă cererea nu va fi transmisă, furnizorii nu vor aplica măsura de compensare”, a scris ministrul Energiei.

Cantităţile de energie pentru care se acordă compensaţie sunt: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică, pentru întreaga perioadă (noiembrie 2021 – martie 2022), şi echivalentul în kWh a 1.000 metri cubi de gaze naturale pentru intervalul noiembrie 2021 – martie 2022.

Virgil Popescu menţionează că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%.