7.8 C
București
luni, 4 martie 2024 - 0:34
No menu items!

Viorica Dăncilă, pelerinaj în SUA. Sursa Zilei i-a aflat programul. UPDATE: Premierul nu se vede cu Pence

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă va efectua, în perioada 23-28 septembrie, o vizită în Statele Unite ale Americii, unde va avea mai multe întâlniri, în special cu reprezentanți ai comunității evreiești. Sursa Zilei a aflat care este programul vizitei premierului român. Este posibil ca acest program să sufere modificări.


UPDATE

Ultima oră. Surse de la Casa Albă ne-au dezvăluit că întrevederea Vioricăi Dăncilă cu Mike Pence a fost contramandată dată fiind agenda foarte încărcată a vicepreședintelui american.


Din delegația care o însoțește fac parte ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, dar și primarul sectorului 1, Dan Tudorache.

Iată principalele activități din programul premierului Viorica Dăncilă, așa cum au fost menționate de surse autorizate pentru Sursa Zilei.

Henry Kissinger, „creierul” Americii

Luni, Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel, Ezra Friedlander, în prezența consulului general Cătălin Dancu. Ulterior, seara va participa la Gala Dinner, oferită de Rabinul Șef al SUA, Arthur Schneier. La acest eveniment, va fi însoțită de Eugen Teodorovici și de ministrul de externe, Ramona Mănescu. Printre invitați, se află și personalități de marcă în istoria Statelor Unite, precum Henry Alfred Kissinger, George Bush Junior, John Negroponte.

La Internaționala Socialistă

Marți, vor avea loc diverse întrevederi la Washington, iar miercuri, o întâlnire la sediul ONU și, mai apoi, va participa la lucrările Internaționalei Socialiste. 

Joi, Viorica Dăncilă va efectua o vizită oficială la sediul Congresului American Evreiesc, unde va avea o întâlnire cu liderii organizației, inclusiv cu Rabinul Șef al SUA, Arthur Schneier.

România va avea o piață… cu Daniel Tudorache

În ultima zi a programului din SUA, Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu guvernatorul Phil Murphyi, și cu primarul orașului New Jersey, Steven Fulop, pentru semnarea Memorandumului cu primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, privind inaugurarea Pieței România. În după-amiaza aceleiași zile, Viorica Dăncilă va acorda interviuri unor publicații prestigioase, precum New York Times și Wall STreet Journal. 

Și totuși, Mike Pence o va primi… 10 minute

De menționat este că, așa cum ne-au declarat surse bine informate, Viorica Dăncilă va fi primită, miercuri, de vicepreședintele SUA, Mike Pence, în ciuda faptului că acesta nu ar fi primit-o inițial. Aceleași surse ne-au precizat că întrevederea care va dura exact 10 minute a fost posibilă datorită unor oameni cu mare influență. 

Ioana Theodoru