1.8 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 19:27
No menu items!

Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis: Reiterez solicitarea de numire a celor doi miniștri

spot_img

Premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns, joi, președintelui Klaus Iohannis la cele două scrisori prin care acesta încerca să motiveze refuzul propunerilor de remaniere pentru portofoliile Transpoturilor și Dezvoltării. Dăncilă îi cere lui Iohannis să accepte propunerile, a anunțat Guvernul, într-un comunicat de presă. 

“Premierul Viorica Dăncilă a transmis, în cursul zilei de astăzi, președintelui României, Klaus Iohannis, un răspuns oficial la scrisorile prin care șeful statului a prezentat motivările privind respingerea nominalizărilor miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării”, se arată în comunicatul Executivului. 

Potrivit acestuia, documentul precizează faptul că cele două propuneri pentru funcțiile de ministru – Lia-Olguța Vasilescu și Mircea-Gheorghe Drăghici – îndeplinesc condițiile de legalitate prevăzute de art. 2 din Legea nr. 90/2001, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, persoanele propuse nu se găsesc într-unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute de Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, cu modificările și completările ulterioare.

“Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidențiale de numire a doamnei Lia-Olguța Vasilescu în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor și, totodată, să înceteze efectele Decretului Președintelui României nr.46/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar și ale Decretului Președintelui României nr.47/2019 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar”, se arată în documentul oficial transmis Administrației Prezidențiale de premierul Viorica Dăncilă.

R.D.