15.7 C
București
joi, 23 mai 2024 - 11:46
No menu items!

Viorel Hrebenciuc, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare

spot_img

Fostul lider al PSD, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, marți, definitiv, la trei ani de închisoare cu executare. După îndeplinirea procedurilor și formalităților la poliție, acesta va fi încarcerat. În același dosar au mai fost condamnați Laura Georgescu, fosta șefă a CNA, la 4 ani și 4 luni de închisoare, Gheorghe Ștefan Pinalti, la 4 ani și 6 luni închisoare, iar Narcisa Iorga a primit închisoare cu suspendare.

Judecătorii Curții au respins apelurile declarate de Viorel Hrebenciuc și Laura Georgescu și a menținut decizia Tribunalului București în cazul celor doi.

Astfel, Viorel Hrebenciuc, 68 de ani, a fost condamnat definitiv marți de Curtea de Apel București la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

Curtea de Apel a menținut majoritatea sentințelor date în primă instanță de Tribunalul București și a majorat sentința pentru Gheorghe Ștefan Pinalti, fost lider PDL și primar al orașului Piatra Neamț.

Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare, instanţa impunându-i acesteia să desfăşoare o activitate neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 120 de zile în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 sau Administraţiei Domeniului Public Sector 6. Iniţial, Iorga primise o pedeapsă cu executare.

În iulie 2015, Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi Narcisa Iorga au fost trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie.

C.D.