8.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 5:40

Vine rândul copiilor la vaccinarea anti-Covid 19. Valeriu Gheorghiță a anunțat că totul este pregătit

Copiii cu vârste între 12 și 15 ani se pot imuniza împotriva virusului SARS-COV-2 începând din vară. Anunțul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiță în conferința săptămânală, precizând că ” există o perspectivă cât se poate de clară”.

Pfizer-BioNTech a cerut autorizarea vaccinului pentru copii încă de luna trecută, iar reprezentanții companiei au susținut că este sută la sută eficient. În acest sens a fost depusă întrega documentație la Agenţia Europeană a Medicamentului în vederea obţinerii autorizării administrării vaccinului anti-COVID pentru grupa de vârstă 12 – 15 ani.

Valeriu Gheorghiță a estimat că vaccinul va putea fi administrat copiilor încă din această vară, evident, cu acordul părinților.

„Ne aşteptăm ca în următoarele zile FDA (Food and Drug Administration – Agenţia Medicamentului din SUA) să acorde această autorizare şi foarte probabil că, în perioada lunii următoare, şi Agenţia Europeană a Medicamentului va elibera această autorizare, aşa încât avem o perspectivă cât se poate de clară ca din această vară să putem vaccina şi persoanele din grupa de vârstă 12 – 15 ani, care, evident, îşi doresc să se vaccineze prin acordul părinţilor”, a precizat şeful CNCAV.