19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 19:17
No menu items!

VIDEO. Ziua Sfinxului, când se formează „piramida magică”, celebrată cu orice risc. Trei turiști, găsiți în hipotermie

spot_img

Pe un viscol năprasnic, sute de turiști au urcat în munții Bucegi ca să celebreze Ziua Sfinxului. Piramida energetică i-a atras și anul acesta, pe oamenii care au vrut să se încarce energetic, dar inconștiența i-ar fi putut costa viața pe unii dintre ei. Trei turişti care s-au rătăcit au fost găsiţi în hipotermie.

”Sfinx-ul din Bucegi a fost vizitat și astăzi de sute de oameni. Se pare că nici măcar viscolul nu a reuşit să-i oprească, chiar dacă pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol”, au transmis, marţi seară, salvamontiştii din Bucegi, publicând pe Facebook imagini care arată condiţiile meteo din zonă.

Salvamontiştii anunţă că trei turişti din Bucureşti au fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi.

”Aceştia au fost găşiţi în ultimul moment cu hipotermie şi duşi de urgenţă la Baza de Salvare Montană Baba Mare. Mâine, în funcţie de starea lor şi de condiţiile meteo, se va încerca coborârea lor de pe munte”, au precizat salvamontiştii.

În zonele montane a nins mult în ultimele zile. Stratul de zăpadă este mai consistent la altitudini de peste 1800 m pe rama nordică a Carpaţilor Meridionali, unde depăşeşte local 50 cm.

Anual, sute de oameni urcă pe munte pentru a asista la „miracolul piramidei soarelui”, fenomen care are loc în 28 noiembrie, ocazie cu care unii dintre ei se rătăcesc fie din cauza vremii, fie din cauza faptului că nu sunt echipaţi corespunzător.

Conform unora dintre participanţi, în fiecare an la această dată razele soarelui formează la apus o piramidă în jurul Sfinxului din Bucegi, cei care urcă în această zi încărcându-se de energie de la piramida energetică formată în jurul pietrei sculptate de vânt.

În urmă cu şase ani, la aceeaşi dată, peste o sută de turişti au rămas blocaţi pe platoul Bucegi, în zona Sfinxului. 

                                                                                                       Adina Bucur Silav