23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 15:04
No menu items!

Cum a fost găsit Cherecheș în Germania. Ce l-a dat de gol

spot_img

Primarul fugar încă în funcție al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins de polițiștii germani într-una din gările orașului Augsburg. El a fost reținut după ce o cameră de supraveghere a traficului l-a identificat pe o autostradă din Germania, la volanul unui autoturism.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Maramureș au coordonat timp de 5 zile operațiunea de prindere a fugarului Cherecheș. Toate informațiile au fost transmise în timp real spre polițiștii din Ungaria, Austria, Germania și Italia.

Pe o autostradă din Germania o cameră de supraveghere trafic l-a identificat la volanul unui autoturism pe fugarul Cherecheș. Imediat nemții au transmis fotografia pentru recunoaștere spre SIC Maramureș, scrie vasiledale.ro.

Astfel, el fusese depistat încă de luni seară în Landul Bavaria (sudul Germaniei) și ținut sub observație până la primirea confirmării din România că el este individul căutat.

Cătălin Cherecheș și-a dat seama că este filat și împreună cu o mătușă au încercat să păcălească poliția și să scape de filaj conducând inclusiv cu peste 200 km/h pe autostradă. Au oprit în gara din Ausgburg încercând să scape de mașina în care erau și să se urce într-un taxi. Nu au reușit. A fost prins și încătușat.

În momentul imobilizării, el s-a opus și a fost nevoie ca polițiștii bavarezi să folosească forța pentru imobilizarea sa. El a fost fotografiat imediat după arestare cu fața tumefiată și plină de sânge, multiple echimoze la nivelul feței și deranj total vestimentar.

Averea din Germania

Cel mai probabil, edilul ar fi mers în Germania să ia banii pe care i-a transportat acolo în mai multe tranșe și pe care i-a depozitat în seifuri din locuințele deținute acolo de mama sa și de sora acesteia. Suma din Germania ar fi în jur de 1.500.000 de euro. Într-o depoziție din instanța de judecată, Cherecheș a recunoscut că a cărat personal banii cu mașina în Germania. „Orice persoană are dreptul de a scoate din țară o sumă de maximum 10.000 Euro. Acesta este și motivul pentru care sumele erau retrase în numerar la un nivel mai mic, în raport de programul de a merge în Germania la locația de domiciliu a mamei mele. Banii i-am transportat cu mașina, și mai mult eu i-am transportat. La acea adresă locuia sora mamei mele și alți membri ai familiei. Ulterior, aceștia s-au mutat și o parte din bani au fost plasați la locuința din Germania a mamei mele”, a declarat Cherecheș.

Cherecheș așteaptă în arest extrădarea

Autoritățile din Germania urmează să stabilească acum momentul când îl vor extrăda pe primarul Cătălin Cherecheș. 

„Această operațiune a decurs ca la carte, această depistare, localizare și reținere a urmăritului internațional s-a întâmplat în patru zile de la momentul dispariției, de la momentul pronunțării definitive a unei instanțe din România. Anterior a fost o colaborare foarte bună între Poliția Română și între  autoritățile din Germania, Austria, Ungaria și Italia, iar în urma acestor activități derulate de partenerii interni și externi a fost localizat, depistat și reținut urmăritul internațional Cherecheș. Acesta a fost depistat pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. (…) Urmează ca urmăritul internațional să fie prezentat instanței din Germania, iar autoritățile din acest stat vor decide momentul predării sale către autoritățile române, urmând ca acesta să fie încarcerat”, a spus într-o intervenție la Digi24, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost prins de poliţişti marți în Augsburg, Germania. Surse judiciare susțin că edilul a fost ajutat de o mătuşă şi intenţiona să fugă din Germania.

                                                                                                        Adina Bucur Silav