15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:44
No menu items!

VIDEO Val de demisii printre muncitorii care lucrează la drumul expres Pitești-Craiova. Finalizarea lucrărilor, amânată un an

spot_img

Constructorul care a câștigat licitația pentru drumul expres Craiova-Pitești a anunțat miercuri, într-o conferință de presă că lucrările vor dura mai mult din cauza problemelor de personal. „Cel puțin 10 muncitori își dau demisia zilnic”, a declarat constructorul.

Lucrările sunt finalizate în proporție de 24% deși, potrivit contractului, stadiul ar fi tebuit să ajungă la 70%, potrivit constructorului.

Acesta a invocat mai multe motive pentru care s-a ajuns la această situație. Unul dintre acestea și cel mai importat este numărul mare de muncitori care renunță la contract și își dau demisia.

Constructorul reclamă că zilnic își dau demisia cel puțin 10 muncitori și că aceștia trebuie înlocuiți imedoat cu alții însă este dificicil deoarece se găsesc greu muncitori calificați.

În prezent, pe șantier sunt 300 de angajați și 100 de utilaje.

Un alt motiv de întârziere au fost câteva sonde de gaz descoperite în timpul lucrărilor, ceea ce a impus modificarea proiectului.

Tronsonul 1 Craiova-Balș se întinde pe 17 km, iar valoarea totala a lucrării este de 358 de milioane de lei. Este unul dintre cele 4 tronsoane din Drumul Expres Craiova – Pitești care ar trebui să fie finalizat în totalitate în 2023.