9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:40
No menu items!

VIDEO Un fermier acuză că o rachetă antigrindină i-a mistuit toată cultura de grâu

spot_img

O anchetă este în derulare în Timiș după ce cultura unui fermier a fost mistuită de un incendiu. Omul acuză ca focul s-a aprins de la o rachetă antigrindină pe care a găsit-o pe câmp. Reprezentanții Unității de Combatere a Căderilor de Grindină neagă acuzațiile. Între timp, pompierii au demarat o anchetă.

Incidentul fără precedent în județul Timiș a avut loc pe data de 11 iulie. Un fermier și-a găsit cultura de grâu pârjolită complet de un foc ce pare să fi pornit de la o rachetă antigrindină. Dispozitivul a fost găsit pe câmpul de pe raza localității Topolovățu Mare, fiind singurul indiciu care ar fi putut duce la declanșarea focului, scrie agrointel.ro.

Pompierii solicitați la fața locului au stins repede incendiul si au stabilit cauza probabilă: “efect termic a unor dispozitive”.

Două hectare de vegetație uscată și unul de grâu au fost mistuite de flăcări.

“În urma cercetărilor, la locul incendiului a fost găsită o rachetă antigrindină. Cauza probabilă a incendiului – efectul termic a unor substanțe incendiare aprinse”, a declarat Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU Timiș.

Reprezentanții Unității de Combatere a Căderilor de Grindină Timiș resping acuzațiile.

“Toate informațiile au fost date catre ISU, documentele cerute către ISU Timiș. Urmează să se dovedească că nu e de la racheta anti-grindină acel incendiu”, a declarat Cristian Rățoi, reprezentant UCCGT, potrivit digi24.

Pompierii continuă cercetările pentru a afla de la ce a pornit focul.