9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:29
No menu items!

1.000 de persoane, testate pozitiv cu COVID după un festival de muzică din Olanda

spot_img

Aproape 1.000 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19 după ce au participat la un festival de muzică organizat în oraşul olandez Utrecht. Persoanele care au participat la eveniment au avut dovada vaccinării sau un test negativ la coronavirus.

Circa 20.000 de persoane au participat la festivalul Verknipt, care s-a desfăşurat timp de două zile, în aer liber, la 3 şi 4 iulie. În prima zi, au fost infectaţi cel puţin 448 de participanţi, în a doua zi alţi 516, iar cifrele ar putea creşte, susțin autorităţile sanitare locale, potrivit agenţiei de ştiri ANP.

Organizatorii s-au declarat şocaţi după publicarea, marţi seară, a rapoartelor cu privire la acest focar şi au subliniat că au respectat toate măsurile de igienă.

Persoanele care au participat la festival au trebuit să prezinte dovada vaccinării sau un test negativ la coronavirus.

Olanda a ridicat iniţial aproape toate restricţiile asociate coronavirusului, începând din 26 iunie, şi a permis, de asemenea, evenimentele pe scară largă, participanţii fiind însă obligaţi să prezinte un rezultat negativ la testul pentru depistarea virusului sau dovada vaccinării.

În urma unei creşteri explozive a numărului cazurilor de infectare, s-a renunţat însă la unele măsuri de relaxare.

Potrivit autorităţilor sanitare olandeze, în special adolescenţii şi tinerii sunt responsabili de creşterea considerabilă a numărului de infecţii.

Focarele de infecţie au fost în principal festivalurile, discotecile şi restaurantele, notează DPA.

                                                                                                                    Adina Silav