10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:14
No menu items!

VIDEO Un avion militar de antrenament s-a prăbușit în curtea unei case, în Texas

spot_img

Incidentul a avut loc duminică și din fericire nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești. Cei doi piloți au reușit să se catapulteze înainte de impact, iar din feicire locatarii celor trei case avariate nu au fost răniți. Cei doi militari au fost spitalizați.

Trei case au fost avariate în suburbia Lake Worth, unde piloţii s-au ejectat înainte ca micul lor avion al US Navy să se prăbuşească în vecinătatea unui colegiu, potrivit AFP.

Imagini cu avionul fumegând au fost surprinse de mai mulți americani care se aflau în zonă.

„Niciun locuitor nu a fost rănit. Ambii piloţi au fost transportaţi de urgenţă la spital”, a declarat presei şeful pompierilor din Lake Worth, Ryan Arthur.

„Acest incident ar fi putut fi mult mai grav ştiind că avionul s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Lake Worth”, a adăugat el, precizând că, din fericire, avionul s-a prăbuşit într-o curte din spatele unei locuinţe, evitând orice impact direct asupra unei case.

Piloţii efectuau un zbor de antrenament de rutină de pe aeroportul internaţional din Corpus Christi, la aproximativ 400 de mile spre sud. „Cauza accidentului este necunoscută” şi face obiectul unei anchete, potrivit CNATRA.

                                                                                                       C.D.