10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 12:01

VIDEO/FOTO Nouă indieni ascunşi într-un camion, descoperiți la frontieră

spot_img

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit nouă cetăţeni indieni, care au încercau să iasă ilegal din România, ascunşi în compartimentul de marfă al unei autoutilitare. Şoferul este cercetat acum pentru trafic de migranţi şi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit Poliției de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din România un cetăţean român, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Maramureş, care conducea o autoutilitară marca Volkswagen Crafter, înmatriculată în Marea Britanie. La controlul de frontieră, au fost găsiți, în spatele unor baxuri de polistiren, nouă persoane.

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că toate cele nouă persoane sunt cetățeni indieni şi au vârste cuprinse între 27 şi 41 de ani. Cei nouă intenționau să ajungă în ţări din vestul Europei, însă nu aveau documente de călătorie legale care să le permită acest lucru. Așa că au încercat să treacă ilegal frontiera de stat din România în Ungaria ascunşi în compartimentul de marfă al autoutilitarei.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi faţă de şoferul maşinii, iar în cursul acestei zile conducătorul auto urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

                                                                                                                  Adina Silav