16.5 C
București
joi, 23 mai 2024 - 0:31
No menu items!

VIDEO. Submarinul Kronos, nouă armă în războiul cu Rusia

spot_img

Ucrainenii ar putea folosi în curând o nouă armă în războiul cu Federația Rusă. Este vorba despre un nou model de submarin denumit „Kronos”, după personajul din mitologia greacă. Submarinul este capabil să tragă rachete/torpile produse de ucraineni, scrie Kyiv Post.

Submarinul este produs de compania Highland Systems, înregistrată în Emiratele Arabe Unite, care spune că nava este capabilă „să găzduiască 10 pasageri. Se presupune că submarinul Kronos se poate deplasa silențios, cu o viteză de 50 de kilometri pe oră și poate transporta rachete. „Submarinul are un design inovator care reduce semnificativ consumul de combustibil. Acest lucru aduce un concept cu totul nou în producția de submarine în întreaga lume”, susține compania.

Folosirea submarinelor Kronos în războiul cu Rusia poate schimba cursul operațiunilor ucrainene în Marea Neagră și în apropiere de peninsula Crimeea. De asemenea, ucrainenii vor să producă o nouă dronă de atac. Aceasta i-a fost prezentată președintelui Volodimir Zelenski care a vizitat sâmbătă complexul unde urmează să fie produsă.

Această nouă dronă ucraineană este un model asemănător celor dezvoltate de ruși, dronele Lancet, și poate lansa lovituri precise asupra țintelor inamice. Poate angaja atât ținte terestre, cât și aeriene cu viteză relativ mare și focosul său puternic. Drona are un focos de 3 kilograme și poate să lovească cu precizie ținte situate la mai mult de 100 de kilometri distanță.

D.Constantin