17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:39
No menu items!

UPDATE VIDEO Situație dramatică în Israel. Hamas a lansat o ”ploaie de rachete” peste Tel Aviv

spot_img

Metropola Tel Aviv a fost ţinta, marţi seară, a unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas, relatează BBC.

Cu puţin înainte de ora 21:00 (ora 18:00 GMT), Hamas a avertizat că va lovi Israelul după ce forţele aeriene israeliene au distrus o clădire cu 13 etaje în Fâşia Gaza. În clădire îşi aveau birourile lideri ai mişcării islamiste palestiniene. Atacul s-a produs după ce personalul părăsise birourile.

Sirenele au început să dea alarma la Tel Aviv şi în oraşele din jur, potrivit armatei israeliene şi jurnaliştilor Reuters. Un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene a declarat pentru AFP că un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în oraşul Holon.

De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene.

Majoritatea proiectilelor au fost interceptate de sistemul antirachetă Iron Dome, însă o femeie a fost ucisă marţi seară lângă Tel Aviv în cursul atacurilor cu rachete lansate de către Hamas împotriva metropolei. Decesul ridică la trei numărul persoanelor care și-au pierdut viața, marţi, în Israel în atacurile cu rachete din Fâşia Gaza.