9.7 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 9:45

VIDEO Scandal și circ în județul Galați. Consilier PMP, fugărit și amenințat cu „rupere de oase” de aleșii PNL

spot_img

Scandalul și circul au fost pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din comuna Schela, judeţul Galaţi, care a avut loc joi, 7 octombrie. Unii dintre consilierii locali s-au luat la ceartă cu un coleg de la PMP, pe motiv că acesta a refuzat că voteze un proiect de hotărâre, dar şi pentru că transmitea ședința în direct, pe Facebook. Apogeul întâlnirii a fost atins când unul dintre consilieri a început să-l fugărească și să-l înjure pe membrul PMP, amenințându-l că îi „rupe oasele”.

În ședința Consiliului Local din comuna Schela, judeţul Galaţi, din data de 7 octombrie, ținută cu prezența fizică a consilierilor, Cristian Eugen Baranga de la PMP a ales să transmită live, pe contul de Facebook, întrunirea.

În imagini se vede cum mulţi dintre participanţi fie nu purtau deloc masca de protecţie sanitară, fie o purtau incorect, iar observațiile aduse de către Baranga cu privire la aceste aspecte, au constituit debutul scandalului.

Circul începe la aproximativ jumătate de oră de la începerea şedinţei, atunci când unul dintre participanţii la şedinţă, nemulţumit de faptul că aceasta este filmată, trece la amenințări.

„Dă, că i-l dau de beton, să se sature cu el! Ce articol măi, nesimţitule? Au un tupeu de nesimţit în tine! Dă, să i-l dau de beton!”, spune consilierul nervos.

Disputele continuă după ce consilierul local care filmează, refuză să voteze un proiect de hotărâre care viza alocarea unei sume de bani pentru o unitate de învăţământ.

„Ruşine pentru tine! Ruşine mare, păcat de tinereţea ta şi de studiile pe care le ai!”, îi spune un alt consilier membrului PMP.

Scandalul continuă, ba chiar ia amploare şi după ce şedinţa este declarată închisă.

„Eşti numai de teatru şi de scandal! Să-ţi fie ruşine! Păcat de tinereţea ta!

Domnul primar, i-ai dat pâine de mâncat! I-ai dat pâine de mâncat un an de zile şi l-ai adus aicea ca să-ţi facă teatru şi panaramă!

O ruşine a localităţii eşti. (…) O mizerie de om!(…) Eşti un circar şi un neruşinat!”, mai spune un participant la şedinţă, referindu-se la același consilier local, Cristian Eugen Baranga, al cărui nume apare pe site-ul Primăriei Schela şi la secţiunea „funcţionari” din primărie, pe postul de consilier personal al primarului.

Totul culminează atunci când unul dintre consilieri începe să-l fugărească și să-l înjure pe cel care filma.

Folosind invective, consilierul îşi ameninţă colegul că îi „rupe oasele”, alergând după acesta până în exteriorul sediului Primăriei.

Într-o postare făcută vineri, pe pagina sa de facebook, Cristian Baranga susține că cele întâmplate au fost potențate și de consumul de alcool care fură minți.

„Nu mi se dă voie să filmez, ba mai mult decât atât se recurge la ameninţări şi violenţă!!!

Aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat la şedinţa de astăzi!! Pumnul este folosit atunci când cuvintele s-au terminat…sau când băutura îţi fură minţile”, a scris Baranga.

Când nu sunt argumente se apelează la legea pumnului din partea consilierilor PNL?! RUŞINE!!! De ce sunt atât de mari interesele să nu mai transmit şedinţele live?

Atât PSD-ul cât şi PNL-ul nu vor să se vadă cine cu cine votează şi pe ce sume se discută, ce terenuri se împart, mai ales în contextul unor proiecte viitoare?!”, a mai spus Cristian Baranga, în aceeaşi postare de pe Facebook.