8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 6:48
No menu items!

VIDEO Luptă aeriană impresionantă, simulată între un avion de vânătoare canadian și un F-16 românesc

spot_img

Forțele Aeriene Regale Canadiene au publicat, vineri, o înregistrare cu câteva din manevrele impresionante făcute de un avion pilot CF-18 Hornet canadian, care se antrenează cu un avion de luptă F-16 al Forțelor Aeriene Române.

La Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța, canadienii au 6 avioane de vânătoare CF-188 Hornet și 140 de militari, cu care ajută Armata României să asigure serviciul de poliție aeriană extinsă. 

„Manevrele de luptă de bază nu sunt ca o plimbare în parc! Urmăriți acest tren pilot CF-18 Hornet al Forțelor Aeriene Regale Canadiene care se antrenează cu un avion de luptă F-16 al Forțelor Aeriene Române”, au scris Forțele Aeriene Canadiene, care au publicat un video cu câteva din manevrele făcute de cele două avioane.

Detașamentul canadian, format din aproximativ 140 de militari  şi șase aeronave CF-188 Hornet, a început, din septembrie, să execute misiuni de poliție aeriană întărită sub comandă NATO, o misiune pe trei luni, alături de militarii aparținând Forțelor Aeriene Române şi aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR.

Aceasta este cea de-a cincea rotație la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Canadiene, după cele executate în 2017, 2018, 2019 și 2020.

Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele canadiene, potrivit Forțelor Aeriene Române.

De altfel, pe 23 septembrie, avioanele militare canadiene detaşate în România au interceptat, alături de colegii români, două aeronave militare rusești de tip Suhoi Su-24 deasupra Mării Negre.