16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 7:02
No menu items!

VIDEO. Șapte persoane reținute în ancheta privind incidentele de la meciul Steaua-Dinamo din 9 septembrie, în urma cărora cele două echipe au fost sancționate

spot_img

Șapte persoane au fost reținute în ancheta privind incidentele de la meciul Steaua-Dinamo din 9 septembrie, din Liga 2, în urma cărora cele două echipe au fost sancționate, iar marți vor fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

Luni, 12 decembrie, procurorii au făcut mai multe percheziții în ancheta legată de acest scandal și au reținut șapte persoane cercetate pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, cu sprjinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, precum şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului BucureştiBrigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, au pus în executare 7 de mandate de percheziție domiciliară şi 8 mandate de aducere a unor persoane față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii si linistii publice”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Sursa citată precizează că, la data de 09.09.2022, în jurul orei 22:20, la un meci de fotbal, mai multe persoane au dorit să se deplaseze din perimetrul destinat locurilor lor către perimetrul suporterilor echipei adverse, forţele de ordine fiind nevoite să intervină pentru a stopa această deplasare. În acest context, persoanele cercetate au lovit forţele de ordine cu diverse obiecte, tulburând astfel ordinea şi liniştea publică.

S-a dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 7 suspecţi, fiind dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia.

Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a decis, vineri, interdicţii de organizare a meciurilor pe teren propriu pentru Dinamo (două etape) şi CSA Steaua (patru etape), ca urmare a incidentelor de la meciul dintre cele două echipe din Liga 2, din septembrie. Dinamo trebuie să plătească și o amendă de 15.000 de lei, iar Steaua – de 83.000 de lei.

Cu aproape o oră înainte de startul partidei, în tribune au avut loc incidente, fanii celor două echipe aruncând cu diverse obiecte către suporterii adverşi. Câţiva suporteri au fost evacuaţi, iar partida a început cu o întârziere a aproximativ şapte minute din cauza petardelor aruncate de suporteri.

                                                                                                                 Adina Silav