28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:20
No menu items!

VIDEO/ Rusia se pregătește să atace de pe mare. Nave de război, în apropiere de Odesa

spot_img

Ambarcațiuni mari de debarcare rusești și bărci cu motor înarmate cu rachete au fost detectate în largul coastei orașului-port Odesa, anunță publicația spaniolă ABC.

Statul Major al Armatei Ucrainene consideră că astfel de mișcări indică faptul că Rusia va lansa în curând un atac cu scopul de a ocupa Odesa.

Armata ucraineană avertizează că „inamicul va fi primit cu căldură”, precizând că dispozitivul de apărare al orașului este deja pregătit. Noul guvernator al Odesei, numit ieri de președintele Volodymyr Zelensky, este Maxim Marchenko, fost comandant al grupării ultra-naționaliste Batalionul Național Aidar.

Filmările distribuite online au arătat o creștere semnificativă a prezenței navale în Marea Neagră, semnalând un potențial atac.

Doctorandul Rob Lee, cu studii de război, a distribuit videoclipul pe Twitter, scriind: ”Videoclip din vestul Crimeei care arată o mare parte din gruparea navală a Rusiei în Marea Neagră”.

Cel puțin 12 nave pot fi văzute în videoclip.

Odesa este un port strategic ucrainean la Marea Neagră, situat foarte aproape de gurile Dunării (circ 330 km distanță de Tulcea pe șosea).

                                                                                                              Adina Silav