21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 18:58

VIDEO “Rechinul”, arestat în Mexic. Românul, considerat liderul unei periculoase grupări mafiote

spot_img

Florian Tudor, zis “Rechinul”, a fost arestat, joi seară, în Mexic. Pe numele lui existau un mandat de arestare în lipsă emis de autoritățile din România, precum și o cerere de extrădare. “Rechinul” este acuzat de coordonarea unei vaste rețele specializate în clonare de carduri și spălare de bani, care acționa pe teritoriile mai multor state și ar fi creat un prejudiciu de zeci de milioane de dolari.

Anunțul capturării lui Florian Tudor a fost făcut de către Procuratura Generală din Mexic.

Conform autorităților din Mexic, alături de Florian Tudor au fost reținute alte două persoane, un agent al Ministerului Public Federal și avocatul interlopului din Craiova, care au încercat să împiedice reținerea acestuia.

Craioveanul, stabilit în Cancun, Mexic (statul Quintana Roo, peninsula Yucatan), era căutat, în ultimii doi ani, de FBI, DEA şi DIICOT. El urmează să fie extrădat, relatează eluniversal.com.mx.

Românul și-a câștigat renume de mare mafiot în Mexic, acuzat că ar fi coordonat o grupare de crimă organizată rezidentă în Cancun, care se ocupa cu clonarea cardurilor şi cu traficul de migranţi peste graniţa dintre Mexic şi SUA.

Din februarie 2020, FBI a solicitat Unităţii de Informaţii Financiare (UIF) din Mexic să colaboreze la urmărirea proprietăţilor şi tranzacţiilor efectuate de către Florian Tudor şi de partenerii săi, Adrian Constantin Tiugan şi Adrian Ninel Enăchescu. În februarie, autorităţile financiare din Mexic au pus sechestru pe zeci de conturi utilizate de reţeaua lui Florian Tudor.  

Cabinetul de securitate al guvernului federal din Mexic a detectat o rețea de politicieni din patidele PVEM (Partido Verde Ecologista de México), PRI (Partido Revolucionario Insitucional), PRD (Partido de la Revolución Democrática), PT (Partido del Trabajo) și Morena (Movimiento Regeneración Nacional) (precum și oficiali din cadrul Procuraturii din Quintana Roo), care se presupune că proteja și colabora cu mafia română condusă de Florian Tudor, El Tiburon (Rechinu), dedicată clonării cardurilor bancare ale turiștilor, traficului de persoane în scopul exploatării sexuale și extorcării comercianților.

SURSA VIDEO: MVSNoticias